تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی شیوه ای به منظور پیش بینی قیمت ها در بازار به وسیله مطالعه وضعیت گذشته بازار می باشد، یعنی این که در تحلیل تکنیکال بر این باوریم که تاریخ دوباره تکرار خواهد شد. در تحلیل تکنیکال به وسیله بررسی تغییرات و نوسانات قیمت و حجم معاملات در کنار عرضه و تقاضا می توان وضعیت قیمت ها را در آینده کوتاه مدت و حتی میان مدت به خوبی پیش بینی کرد. این شیوه تحلیل در بازار ارزهای خارجی، بازارهای بورس اوراق بهادار و بازار طلا و دیگر فلزات گران بها نیز کاربرد بسیاری دارد و تنها مختص بازار بورس ایران نیست و یا بازار بورس های جهانی نیست و زمینه های استفاده آن در تمامی بازارهای مالی فعال در دنیاست و همین موضوع است که بحث یادگیری تحلیل تکنیکال را به عنوان پایه در تمام بازارهای مالی در میان افراد حائز اهمیت کرده است، چرا که شما از دانش خود در این زمینه، قادرید برای تحلیل روند قیمت طلا، بیت کوین، بورس های جهانی، ارزهای خارجی و … استفاده نمایید. به عنوان مثال چندی پیش ما در همین سایت به تحلیل تکنیکال قیمت دلار پرداختیم و این نشان از کاربردی بودن این دانش در تمامی بازار های مال به حساب می آید.
این را در نظر داشته باشید که تحلیلگران تکنیکال ارزش ذاتی اوراق بهادار را محاسبه نخواهند کرد، ولی در عوض از نمودارها و سایر ابزارهای مالی برای شناسایی الگوهایی که می تواند روند آینده سهم را پیش بینی نماید، استفاده می کنند. جالب است بدانید که این نوع تحلیل با استفاده از مطالعه رفتار و حرکات قیمت و حجم معاملات سهام در گذشته و تعیین قیمت و روند آینده سهم، امکان پذیر خواهد بود. تغییرات قیمت سهم با استفاده از پیشینه تاریخی و نمودار به وسیله تحلیلگران فنی یا همان تکنیکال مورد ارزیابی قرار می گیرد. استفاده از این شیوه تحلیل بیشتر مورد استقبال سفته بازان است که بدین وسیله قصد دارند تا بازده مورد نظر خود را در هنگام بالا رفتن قیمت سهم افزایش دهند. در حقیقت می توان گفت که سرمایه گذاران با دیدگاه کوتاه مدت از این شیوه بیشترین بازده را دریافت خواهند کرد.
در انتهای این بخش باید گفت که تحلیل تکنیکال با سنجش قیمت های اخیر و حجم معادلات سهم مورد نظر، روند احتمالی آتی قیمت را پیش بینی خواهد کرد. گفتنی است که این تحلیل ها بر اساس استفاده از نمودار و رابطه های ریاضی و هندسی بنا شده است تا با استفاده از آن ها، روندهای کوچک و بزرگ سهم در آینده و با توجه به گذشته سهم به دست آید. به همین خاطر فرصت های خرید یا فروش از راه محاسبه محدوده نوسانات بازار تعیین خواهد شد. به بیانی دیگر تحلیل تکنیکال فرایند بررسی قیمت های تاریخی سهام در کوششی به منظور مشخص کردن قیمت های احتمالی آینده است.
فرآیند انجام تشخیص روند آتی سهم از طریق قیاس بین روند انتظاری قیمت جاری با حرکت قیمت تاریخی قابل قیاس صورت می پذیرد تا نتیجه قابل انتظار و منطقی از روند سهم پیش بینی شود. امکان دارد کارشناسان سنتی این پروسه را به عنوان یک واقعیت بدین شکل تعریف نمایند که تاریخ خودش را تکرار خواهد کرد، حال آن که دیگران به این گفته کفایت می کنند که باید از گذشته درس بگیریم برای استفاده در آیند.
به عنوان آخرین تعبیر خدمتتان بگوییم که تحلیل فنی دانشی تجربی محسوب می شود که در طول زمان تکامل زیادی یافته است و افراد بسیاری در رشد و هدایت آن ایفای نقش کرده اند که جان مورفی هم یکی از این افراد است که با نگارش کتاب خود با عنوان تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه ، تحول بزرگی در زمینه تکنیکال ایجاد کرد. البته این را بدانید که بی شک پایه های تحلیل تکنیکال که امروز به صورت گسترده در تمامی کشور ها و بازارهای مالی دنیا مورد استفاده قرار می گیرد، به وسیله بررسی ها و نتیجه گیری های چارلز داو بیان گذاری شده است که در فصل دوم همین کتاب هم به صورت کامل به نظریات داو در خصوص با بازار سرمایه و تحلیل تکنیکال پرداخته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید